tisdag 6 februari 2018

Isprinsessan

Genre: Fantasy

Författare: Josefine Ottensen

Ingen trivs bättre i ett par skridskor än Cornelia. Givetvis ska hon på skolans nära förestående maskerad glänsa utklädd till Snödrottning. På isen finner hon en dag en snökristall formad som en vacker blomma. När hon håller den i sin hand känns den inte kall utan som en verklig blomma. Hon tar den med sig hem. Snart märker vännerna hur Cornelia drar sig undan, blir kylig och likgiltig. Hemma bråkar hon med lillasyster Lillian, som efter att i smyg ha fått tag i snökristallen insjuknar i häftig feber.

På maskeraden dyker Cornelia upp i sin W.I.T.C.H.-utstyrsel och bryter ett hemligt tabu. Vad värre är Cornelia har blivit en främling även för sig själv. Någon verkar ha tagit över hennes tankar och när en röst kallar på henne att hon måste lämna sina vänner för att rädda Lillian ger hon sig av ensam.

Nu börjar vännernas långa och mödosamma sökande efter Cornelia. En jakt som för dem till De tusen flodernas land ett land där floderna frusit till is och där kyla råder både mentalt och fysiskt. Och här styr isdrottningen sitt folk med järnhand.

Fyra av fyra fyrar

En läsaren tycker till:



En person i fyran tyckte att den var lite tråkig i början men sedan blev den bra. På slutet hände det massor av spännande grejer.

Boken hittar du på W på fantastikhyllan.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar