Fyren skriver

Känner du en lust att skriva men vet inte vad eller har du en text du väldigt gärna vill att andra ska läsa? Då är det här sidan för dig.
Varje vecka kommer du hitta en ny skrivövning här inne och du kan följa länkar till olika tips och idéer som hjälper dig i ditt skrivande.

Om du provar en skrivövning och gärna vill att andra ska läsa det du skrivit, kan du lägga in de som kommentar längst ner på den här sidan eller lämna in till mig i biblioteket så lägger jag upp det.

Här kan du hitta gamla skrivövningar.

Veckans skrivövning: 

Ta en nyhetstidning, den kan vara digital eller papper. Slå upp och leta upp en spännande rubrik. Rubriken är den stora texten innan själva nyheten. Läs inte nyheten. Fantisera själv fram nyheten utifrån rubriken.

Exempel:
"Han odlar världens starkaste chilifrukt"
 Det här är Pelle. Han har ett speciellt intresse, han är en personlig tränare för chilifrukter. Det har börjat bli större och större inom den botaniska världen är tyngdlyftning för frukter. Pelle själv säger att han valt just Chilifrukter eftersom de har bäst förutsättningar att bli riktigt starka. När vi kommer för att intervjua honom är han just färdig med ett intensivt pass med sin favorit just nu, chilin Chichi. Innan Chichi får smita in i duschen visar hon sina färdigheter. Utan problem lyfter hon en radio över roten och drar upp en rädisa med sina frötänder. 
"Det är på lördag det avgörs", säger Pelle. "Det är då vm i fruktlyft avgörs."
"Men Pelle är inte orolig. Han har aldrig sett en starkare frukt varken inom stenfrukter eller rotfrukter. 

Lycka till

2 kommentarer:

  1. Kurt= Kurt undrade riktigt tokigt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev ju en jättebra mening på Kurt. Va roligt att du ville vara med och prova. Fortsätt med fler namn om du tycker det är roligt.

      Radera