Om Sagofyren

Fyren EkAlmens skola är en F-6 som ligger strax utanför Örebro. Centralt i huset ligger biblioteket där barnen har tillgång till litteratur. Biblioteket har berättelsen och läslusten i fokus och böckerna är indelade i kategorier som hästar, sport, kärlek, vardagsberättelser, deckare, äventyr, fantasy och skräck. På det sättet är det lättare för barnen att hitta en historia som tilltalar just dem för det är det viktigaste när man skapar läslust. 

På den här sidan kan du som elev läsa om nyheter, vad dina kompisar tycker om böckerna i biblioteket och du kan få olika roliga skrivövningar som du kan använda dig av om du vill få skrivinspiration.  

I biblioteket har vi vissa regler som man måste följa. Det är för att det ska vara fint i biblioteket, inte bli förstört eller att någon skadar sig.

Jag är väldigt ofta i biblioteket men jag har även andra uppdrag. Därför är jag inte alltid där. Ibland är det bokat för de yngre barnen och då finns det inte tid och plats för alla stora samtidigt. Därför har vi öppettider som kan vara bra att ha koll på.